Gulasz z żołądków drobiowych

4.5 (185 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Rozgrzewający gulasz w sosie pomidorowo-paprykowym, świetny na chłodne dni.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 75 dag. żołądków drobiowych
    1 cebula
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    1 łyżka mąki
    szczypta ostrej papryki
    sól, pieprz, cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić, opłukać, odgotować, odcedzić. Przełożyć do garnka zalać gorącą wodą, posolić i ugotować do miękkości wraz z pokrojoną cebulą. Wyjąć żołądki i każdy pokroić na 2-3 części. Do wywaru dodać paprykę (słodką i ostrą), przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Chwilę pogotować. Mąkę rozrobić z wodą i zaciągnąć sos- przegotować. Włożyć żołądki, żeby przeszły sosem. Podawać z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować