Gulasz z żołądków drobiowych

4.5 (147 ocen)

Nie przepadam za podrobami ,ale mąż sobie zażyczył i w tej wersji żołądki posmakowały nawet mi :)

Składniki:

  • 300 g żołądków drobiowych
    10 pieczarek
    olej do smażenia
    pół szklanki wody
    1 bulionetka drobiowa
    sól i pieprz
    papryka słodka
    1 łyżka mąki


Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz

Gulasz z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki drobiowe przyprawić solą,pieprzem i papryką, dodać odrobinę oleju i wymieszać. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Żołądki włożyć do garnka i wlać wodę ,tyle aby przykryła żołądki.Gotować około 1 godziny. Po godzinie sprawdzić czy żołądki są już miekkie,jeśli nie to gotować jeszcze chwilę. Miękkie żołądki wyciągnąć i pokroić na mniejsze kawałki. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki. Dodać żołądki i chwilę smażyć. Wlać pół szklanki wody,dodać bulionetkę i dusić pod przykryciem około 15 minut. Przyprawić solą i pieprzem i dodać mąkę rozmieszaną z wodą. Gotować jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje.
    Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować