Gofry cukiniowo-kakaowe na słodko

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne gofry kakaowe do których przemyciłam zdrową cukinię. Gofry są zrobione na mące żytniej oraz słodzone cukrem trzcinowym. Jest to moja propozycja pysznego śniadania na słodko. Polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g cukinii
    1 jajko
    50 ml mleka
    1 szkl mąki żytniej pełnoziarnistej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka rozpuszczonej margaryny
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżka kakao
    oraz: bita śmietana, owoce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Placki

Gofry cukiniowo-kakaowe na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce jarzynowej, odsączamy z nadmiaru płynu. Do miski wbijamy jajko, dolewamy mleko, margarynę oraz wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kakao. Miksujemy do połączenia się składników (ciasto jest gęste) a następnie dodajemy startą cukinię i mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy gofrownicę i smażymy na niej gofry. Gotowe gofry podajemy z bitą śmietaną i owocami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować