Wytrawne gofry cukiniowo-orzechowe

  • wyświetlono: 50 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe. Przygotowane z cukinii oraz sera tofu są sycące oraz delikatne. Dzięki dodatkowi mąki orzechowej nabierają jesiennego aromatu. Można zjeść je zamiast zwykłego chleba lub w towarzystwie sosu grzybowego na nieco oryginalny obiad. Polecam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 3 porcje
  • Łatwy

Składniki

250 g cukinii
90 g sera tofu (może być zwykły twaróg)
2 jajka
1 płaska łyżeczka soli i pieprzu
1 łyżka oleju/oliwy
2 łyżki mąki z orzechów arachidowych
2 łyżki mąki kukurydzianej

Sposób przygotowania przepisu:

Wytrawne gofry cukiniowo-orzechowe

  • 1. Cukinię ścieramy na tarce, odciskamy i przekładamy do miski. Dodajemy pokruszone tofu, jajka, przyprawy, olej oraz obie mąki. Mieszamy dokładnie. Nagrzewamy gofrownicę i nakładamy porcję ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

orzechyCukiniagofrytania kuchniadla zdrowia i urodybez glutenu

Komentarze

Podobne przepisy

Placki cukiniowo-marchewkowe

Dodane przez: eluchap

Placki cukiniowo-marchewkowe

Placki cukiniowo-marchewkowe. Polecam

Gofry budyniowe

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry budyniowe

Zapraszam na pyszne gofry budyniowe....

Gofry twarogowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Gofry twarogowe

Zapraszam na pyszne, chrupiące...

Gofry pszenno - kokosowe

Dodane przez: kuchenny świat

Gofry pszenno - kokosowe

Zapraszam na smaczne gofry. Przygotowane...

Placki cukiniowo - ziemniaczane

Dodane przez: kuchenny świat

Placki cukiniowo - ziemniaczane

Zapraszam na pyszne i chrupiące...

Placki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Placki cukiniowo-serowe

Chrupiące placki z cukinii z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE