Gofry

4.5 (175 ocen)

Długo wyszukiwany przepis na gofry, które zawsze wychodzą pyszne

Składniki:

  • Ciasto: 350 g mąki (ok. 2 szklanek), 3 jajka, 500 ml mleka, 50 g masła,
    50 g cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, olej do smarowania
    gofrownicy, szczypta soli.
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić i odstawić do ostudzenia. W misce połączyć ze
    sobą mąkę, szczyptę soli, proszek do pieczenia, cukier, żółtka
    jajek, masło oraz mleko i całość zmiksować. Białka ubić z
    dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z
    przygotowanym ciastem. Ciasto odstawić na około 30 minut.
    Następnie usmażyć gofry na rumiano.

    Podawać z ulubionymi dodatkami (śmietaną, dżemem, owocami)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować