Filety z kurczaka w majonezowej panierce

4.96 (192 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Filety z kurczaka w takiej panierce są niezwykle soczyste i delikatne w smaku.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka po 200 g
    1 pełna łyżka majonezu
    mąka
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.96 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Filety z kurczaka w majonezowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z kurczaka w majonezowej panierce 1. Filety z kurczaka oczyszczamy, porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski, dodajemy majonez i dokładnie w nim obtaczamy mięso.
    Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować