Drobiowy Strogonow

4.5 (176 ocen)

Danie robię już od wielu lat i jest delikatniejszą alternatywą tradycyjnego strogonowa.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    ok. 20dag pieczarek
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowy strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w paski. Przyprawić i usmażyć na patelni na złoty kolor.
    Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę. Smażyć chwilkę razem.
    Na końcu dodać pokrojoną w paseczki paprykę. Na patelnię wlać ok. 1,5 szklanki wody lub bulionu drobiowego. Dusić pod przykryciem ok.10- 15 minut. Sos zagęścić mąką i dodać śmietanę ( wcześniej ją lekko osolić i zahartować). Doprawić solą, pieprzem i ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować