Dorsz w sosie śmietanowym

4.5 (146 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 4 filety z dorsza
    1 czerwona papryka
    3 łyżki mąki
    2 łyżki mielonej papryki
    1 szklanka śmietany
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Dorsz w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby umyć , odcisnąć , oprószyć solą i pieprzem.
    Następnie obtoczyć rybę w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Paprykę pokroić w paski , podsmażyć na oleju w którym smażyła się ryba.
    Śmietanę doprawić do smaku i zalać paprykę . Wymieszać, włożyć rybę i dusić potrawę przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować