Domowy serek "homogenizowany" o smaku kokosowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszny puszysty serek o pysznym kokosowym smaku i aromacie.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g serka białego
    ok. 4 łyżek mleka lub jogurtu (można dodać więcej jeśli wolimy rzadszy)
    2 łyżki nata de coco (galaretki kokosowej)
    opcjonalnie 1-2 łyżki oleju lnianego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowy serek "homogenizowany" o smaku kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek, mleko i olej miksujemy blenderem lub malakserem. Gdy mamy już gładką, kremową konsystencję dodajemy nata de coco i jeszcze chwilę miksujemy. Serek świetnie smakuje z płatkami oraz ze świeżymi owocami.

Porady

Nata de coco (z hiszpańskiego dosłownie znaczy śmietanka kokosowa) – galaretowaty deser wytwarzany poprzez bakteryjną fermentację wody kokosowej. Ma słodki mocno kokosowy smak idealny do deserów mlecznych i owocowych. Można kupić przez internet w sklepach z orientalną żywnością. W ten sam sposób można również zrobić SEREK WANILIOWY Wystarczy zamiast galaretki kokosowej dodać ziaren z połowy laski wanilii, 2-3 łyżki oleju lnianego i 2-3 łyżki miodu, oraz trochę mleka, miksujemy i mamy pyszny domowy serek waniliowy. Żeby serek był aksamitny najlepiej miksować w malakserze na wysokich obrotach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować