CIASTO PIEGUSEK Z KOKOSEM I GALARETKĄ KIWI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciasto pięknie prezentuje się na talerzu,zachwyca również smakiem.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt makowy:

    6 jajek
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    1 szklanka suchego maku
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa kokosowa:

    0,5 l śmietany kremówki 30%
    2 galaretki cytrynowe
    20 dag wiórek kokosowych
    Galaretka z kiwi:

    2 galaretki agrestowe(zielone)
    słoiczek dżemu kiwiowo-agrestowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pieguski

Ciasto piegusek z kokosem i galaretką kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka,dokładnie ubić.Dodać mąkę z proszkiem i mak.pieczemy ok 40 min 180C
    Galaretki żółte rozpuszczamy w niecałej szklance gorącej wody.Śmietankę ubijamy ,po koniec dodając przestudzoną galaretkę ,następnie wsypujemy wiórki.Biszkopt makowy przekrawamy na pół,na każdy blat rozkładamy masę kokosową.Górny blat z masą posypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi.Oba blaty schładzamy w lodówce.
    Galaretki zielone rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody.Gdy zacznie tężeć dodajemy dżem i mieszamy.Nakładamy na dolny blat z kokosem.Przykrywamy drugim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować