Zobacz na zdjęciach III dzień targów Expo Sweet i Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych.
Godz. 16.30
Mamy wyniki.
Najlepsze drużyny to:
I miejsce Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 we Wrześni w składzie: Krystian Walkowiak i Mariusz Górecki
II miejsce Zespół Szkół Zawodowych Nr 3 ze Starachowic w składzie: Iwona Książkiewicz i Dominika Miernik
III miejsce Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich z Warszawy w składzie: Emilia Zgutka i Natalia Ostrowska
Godz. 15.45
Prezentujemy wszystkie torty wykonane przez uczestników drugiej tury konkursu.
Godz. 15.30
Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 z Wrześni przygotował do degustacji takie cudo:
Godz. 15.15
Kolejny tort trafił na stół jurorski. Drużyna z Zespółu Szkół Zawodowych Nr 3 Starachowice
Oraz tort drużyny z Zasadniczej Szkoły Zawodowa Nr 31 Kraków
Godz. 15.00
Prezentujemy deser drużyny z Zespółu Szkół Zawodowych Nr 2 z Wrześni
Godz. 14.40
Jury degustuje pierwsze prace konkursowe.
Deser przygotowała drużyna Zespółu Szkół im. Wincentego Witosa z Suchej Beskidzkiej
a to deser przygotowany przez drużynę z Zasadniczej Szkoły Zawodowej Nr 31 z Krakowa
Godz.14.30
Przed boksami drużyn, kóre obecnie kończą konkursowe desery można zobaczyć desery i torty pierwszych 6 drużyn, które rozpoczynały prace w 1 turze o godz. 8.00 rano.
Godz. 14.00
Kolejni goście na naszym stanowisku.
Godz. 13.30
Z ostatniej chwili: Osobowością roku wg. Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego został Janusz Profus - organizator całego zamieszania - targów Expo
Godz. 13.00
Praca na stanowiskach trwa. W międzyczasie rozstrzygnięty został konkurs na Torty Okolicznościowe, które prezentowane były publiczności od dwóch dni.
I miejsce: Karolina Ciesielska - tort Fantazja
II miejsce: Jacek, Mariusz Kryszeń - tort Duma Kibica
III miejsce: Katarzyna Lubczyńska - tort Fair Play
Wszystkim serdecznie gratulujemy!
Godz. 12.10
Rozpoczyna się druga tura zawodów. Kolejne 6 drużyn przygotowuje torty.
Stanowisko nr 7: Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 Września
Stanowisko Nr 8: Zespół Szkół Zawodowych Nr 3 Starachowice
Stanowisko Nr 9: Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 31 Kraków
Stanowisko 10: Zespół Szkół Gastronomiczno- Hotelarskich z Warszawy
Stanowisko 11: Zespół Szkół im. Wincentego Witosa z Suchej Beskidzkiej
Stanowisko 12: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych z Grodziska Wielkopolskiego
Godz. 12.00
Ostatnim deserem jest ten przygotowany przez Zespół Szkół Cukierniczych i Przemysłu Spożywczego z Lublina
Przedostatnia zaprezentowała się drużyna z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego z Pozniania. Oto ich dzieło:
Godz. 11.55
Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych z Warszawy prezentuje swoją pracę.
Godz. 11.45
A oto deser drużyny Zespołu Szkół Spożywczych z Zabrza:
Godz. 11.30
Kolejne zespoły kończą swoje słodkie propozycje i przekazują je do degustacji jury. Deser przygotowała męska drużyna z Zespołu Szkół Gastronomicznych z Łodzi.
Godz. 11.00
Pierwszy deser trafia do degustacji jury. Zrobiły go dziewczyny z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego z Łodzi
Godz. 10.00
Uczniowie dzielnie pracują, a nasze stanowisko odwiedziły drużyny biorące udział w drugiej turze - czyli swoje zmagania zaczynają ok. godz. 12.00
Godz. 9.30
Na trybunach pojawili się pierwsi kibicie zagrzewający zespoły do walki.
Godz. 8.00
Pierwsze sześć drużyn rozpoczęło walkę. Uczniowie mają za zadanie przygotować tort okolicznościowy nawiązujący do tematu Mistrzostw Euro 2012.
Na stanowiskach pracują:
Nr.1 Zespół Szkół Cukierniczych i Przemysłu Spożywczego z Lublina
Nr. 2 Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego z Poznania
Nr. 3 Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego z Łodzi
Nr. 4 Zespół Szkół Gastronomicznych z Łodzi
Nr. 5 Zespół Szkół Spożywczych z Zabrza
Nr. 6 Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych z Warszawy
Więcej inforamcji znajdziecie na naszym blogu.
Komentarze