Już drugi raz odbyły się Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych, których organizatorem jest Europejskie Zgrupowanie Interesów Gospodarczych. Do rywalizacji przystąpiło 12 drużyn, podzielonych na dwie tury. Ich zadaniem było wykonanie tortu okolicznościowego oraz deseru, prace miały nawiązywać do zbliżających się Mistrzostw Euro 2012.

Oto drużyny i ich prace:

1. Zespół Szkół Chemicznych i Przemysłu Spożywczego z Lublina.
Skład drużyny: Agnieszka Osek i Anna Stasiak

2. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego z Poznania.
Skład drużyny: Dorota Gawrońska i Paulina Wojtaszek

3. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego z Łodzi.
Skład drużyny: Aneta Andelt i Aleksandra Kajdanek

4. Zespół Szkół Gastronomicznych z Łodzi.
Skład drużyny: Michał Cybulski i Michał Karlikowski

5. Zespół Szkół Spożywczych z Zabrza.
Skład drużyny: Angelika Gamon i Justyna Indyk

6. Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych z Warszawy.
Skład drużyny: Martyna Kochanowska i Marta Płatkowska

7. Zespół Szkół Zawodowych Nr 2 z Wrześni.
Skład drużyny: Krystian Walkowiak i Mariusz Górecki

8. Zespół Szkół Zawodowych nr 3 ze Starachowic.
Skład drużyny: Iwona Książkiewicz i Dominika Miernik

9. Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 31 z Krakowa.
Skład drużyny: Elżnieta Raźna i Balbina Wójcik

10. Zespół Szkół Gastronomiczo-Hotelarskich z Warszawy.
Skład drużyny: Emilia Zgutka i Natalia Ostrowska

11. Zespół Szkół im. Wincenta Witosa.
Skład drużyny: Mateusz Jurzec i Katarzyna Pęcek

12. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych z Grodziska Wielkopolskiego.
Skład drużyny: Adrianna Bączyk i Paulina Szłapka