Wszyscy wiemy, czego się można spodziewać po tym programie: wielkich emocji i wielkich awantur! Szef kuchni, Gordon Ramsay, nie szczędzi zarówno słów zachęty, jak i słów gorzkiej prawdy właścicielom i pracownikom restauracji, które zobaczymy w czwartej już serii Kuchennych koszmarów, zrealizowanej w USA.

Czy chodzi o lenistwo kucharzy, brud w kuchni czy marny pomysł na biznes – Gordon nie owija w bawełnę. Każdemu mówi wprost, co trzeba zrobić, by odmienić los podupadającego lokalu. Niby każdy z uczestników programu czeka jego fachową pomoc, ale… niełatwo jest przyjąć do wiadomości to, co Gordon ma do powiedzenia.  Szefowie kuchni i właściciele lokali mają swoje przyzwyczajenia, Ramsay stanie więc przed jednymi z największych wyzwań, z jakimi przyszło mu się mierzyć.

W tej serii krewki mistrz kuchni uda się do New Jersey, odwiedzić Spanish Pavilion. Spróbuje naprawić relacje miedzy braćmi, którzy kłócą się tak strasznie, że wpływa to na atmosferę w prowadzonej przez nich restauracji. Gordon wybierze się też do Nowego Jorku, na spotkanie z właścicielami Classic American. Szkoda tylko, że jedzenie w restauracji nie jest równie „klasyczne” jak nazwa lokalu.

Pierwszy odcinek nowej serii obejrzeli i zrecenzowali dla Was nasi Użytkownicy.

Przeczytaj recenzję autorstwa superbaba4, a po zobaczeniu programu w telewizji, podziel się z nami swoimi wrażeniami.

Kuchenne koszmary USA - start 24 października / BBC Entertainment

Zobacz też inne recenzje Gotuj i oglądaj z BBC