Eric Lanlard to niezwykle utalentowany oraz wielokrotnie nagradzany cukiernik, który miał okazję gotować dla wielu znanych osób, min.  Madonny i Elton Johna. W programie Glamour Puds widzowie mają okazję zobaczyć mistrza w akcji oraz poznać jego kulinarne sekrety. Jak na francuza przystało (Eric pochodzi z Francji, jednak od wielu lat mieszka i pracuje w Wielkiej Brytanii), przepisy które prezentuje w swoim programie są wykwintne, ale możliwe do wykonania również w warunkach domowych.

Odcinek który miałam okazję oglądać poświęcony był czekoladzie. W programie na oczach widzów powstają dwa wspaniałe desery - czekoladowa tarta z przyprawami korzennymi oraz tarta bourguignonne z gruszkami duszonymi w winie. Aż miło popatrzeć jak Eric uwija się w kuchni, a spod jego ręki wychodzą pyszne desery, które urzekają również swoją urodą.  Ale to nie koniec atrakcji! Razem z Ericem mamy okazję zobaczyć jak powstają prawdziwe ręcznie robione czekoladki, oraz zajrzeć do szkoły kulinarnej, gdzie uczniowie pod okiem mistrza przygotowują tort Sachera.

Program ma niestety jedną wadę - brak informacji o ilościach składników i ich proporcjach. A nie ma co się porywać na przyrządzenie jednego z deserów Erica bez dokładnego przepisu. Wielbiciele mistrza mogą jednak sięgnąć po jedną z czterech jego autorskich książek kucharskich (żadna nie doczekała się jeszcze polskiego wydania).