Żurek, biała kiełbasa, babka wielkanocna, no i oczywiście faszerowane jajka. Dziadek robił najlepsze - siekał zioła i natkę pietruszki i mieszał z majonezem oraz żółtkiem. Teraz szukamy nowych smaków, by zaskoczyć gości. Znajoma poczęstowała mnie jajkami faszerowanymi a la gyros i przepadłam. W blenderze z Lidla robię w kilka sekund pastę, którą nakładam do ugotowanych białek. Jeżeli i wy chcecie zrobić je z zawrotną prędkością, sprawdźcie megapromocję w Lidlu.

Blender 250W SilverCrest z Lidla - niezawodny pomocnik do różnych działań w kuchni

Szybki i mocny blender SilverCrest z Lidla potrafi zmiksować nie tylko owoce i jogurt. To coś więcej niż blender do koktajli. Często używam go do zmielenia orzechów, zmiksowania past na kanapkę czy do delikatnego zmielenia masy na pulpety warzywne. Może być stosowany także jako poranny mikser do smoothie - ma dwa wymienne kubki, w których zblendujecie i jednocześnie weźmiecie ze sobą w podróż, aby wypić ulubiony napój. Blender jest zaopatrzony w ostrze krzyżakowe ze stali nierdzewnej wysokiej klasy.

Jak wspominają zadowoleni klienci na stronie Lidl.pl:

Doskonale sprawdza się w przygotowywaniu różnorodnych koktajli. Bardzo przydatny produkt i w rewelacyjnej cenie.
Blender do smoothie. Dobry stosunek ceny do jakości. Wybrałam ten produkt, spełnia moje oczekiwania.
Przydatny do robienia szybkich koktajli na bazie kefiru lub jogurtu z owocami.
Idealny! Działa bez zarzutów! Polecam

Jak zrobić jajka faszerowane a la gyros? Prosty sposób

Lubicie klasyczną sałatkę gyros, która ma kilka warstw? To nie tylko jeden z lepszych pomysłów na piknik czy grilla, ale także pomysł na pastę do jajek faszerowanych. Posmakowałam ich u znajomej, która wymyśliła ten przepis kilka lat temu - żałuję, ze nie poznałam go znacznie wcześniej. Jeżeli macie ochotę, wymieszajcie kilka składników, które razem smakują jak bajka. Wędzony boczek, posiekany por oraz majonez to kluczowe składniki tej przepysznej przystawki.

Składniki:

  • 6-7 jajek
  • 5-6 plastrów wędzonego boczku
  • 10 cm kawałek pora
  • 3 łyżki majonezu,
  • 1/2 pęczka posiekanej pietruszki
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • do smaku: przyprawa gyros

Przygotowanie:

  1. Na początku ugotujcie wszystkie jajka na twardo.
  2. Następnie wyciągnijcie z nich żółtka i wymieszajcie z majonezem.
  3. Boczek podsmażcie na patelni na chrupko.
  4. Posiekajcie por oraz pietruszkę.
  5. Przełóżcie żółtko z majonezem do blendera i dodajcie boczek, por oraz przyprawy.
  6. Delikatnie zmiksujcie wszystko w blenderze z Lidla.
  7. Gotową masę nałóżcie do wydrążonych białek i posypcie na koniec dodatkową porcją przyprawy gyros.