Chuck Hughes, właściciel jednej z najlepszych restauracji Montrealu Garde Manger i bohater programu Dzień wolny Chucka powraca. Jak poprzednio, poda nam przepis na niejedno pyszne danie.

W każdym z odcinków Chuck spędzi cały dzień, gotując dla przyjaciół, rodziny i współpracowników. Ale w programie zobaczymy nie tylko gotowanie: dowiemy się też, co dzieje się w najmodniejszej restauracji miasta.

W tej serii odcinków Chuck pokaże, jak przyrządzić kurczaka z marynowanymi warzywami –to danie przyszykuje dla swych kuzynów. Na prośbę praktykantów ze swej restauracji przygotuje pierożki z krewetkami i naleśniki z pieprzem syczuańskim, zaś dla dostawcy kawy zrobi pyszną przystawkę z boczku z przegrzebkami.

Dzień wolny Chucka pełen jest przepisów i kulinarnych wskazówek. Pozwala też widzom przyjrzeć się życiu i pracy jednego z najsłynniejszych kanadyjskich kucharzy.

Pierwszy odcinek nowej serii obejrzeli i zrecenzowali dla Was nasi Użytkownicy.

Przeczytaj recenzję autorstwa Kabamaigi i Mollisi, a po zobaczeniu programu w telewizji, podziel się z nami swoimi wrażeniami.

Dzień wolny Chucka - start 27 września / BBC Lifestyle

Zobacz też inne recenzje Gotuj i oglądaj z BBC