Zupa z kurczakiem i brukselką

4.99 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 10 min

Moja rodzina najchętniej jada ją z pieczywem.

  • 10 min

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    2 łyżki oleju
    cebula
    20 dag brukselki
    kostka rosołowa
    4 łyżki śmietany 30-proc
    kilka gałązek natki pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne

Zupa z kurczakiem i brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselki oczyszczamy i myjemy. Większe przekrawamy na pół. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Kostkę rosołową zalewamy 1 l wrzątku. Gotujemy 5 minut.
    .
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Smażymy ok. 15 minut na rozgrzanym oleju. Dodajemy cebulę i smażymy jeszcze ok. 5 minut, mieszając. Podlewamy bulionem.
  • 3. Do zupy dodajemy brukselki i gotujemy 10 minut. Śmietanę hartujemy i zabielamy zupę. Posypujemy natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować