Zupa z brokułem i brukselką

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Ta zupa to ciekawe połączenie smaków i zapachów, jest smaczna i pożywna. Zasmakuje wszystkim, nawet tym , którzy nie przepadają za brukselką.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g kaszy pęczak drobnej
    1 brokuł
    10 brukselek
    3-4 ziemniaki
    1 cebula
    2 l bulionu
    180g śmietany 18%
    1-2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
    1-2 liście laurowe
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    Oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z brokułem i brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować osobno według opisu na opakowaniu.
    W garnku rozgrzać oliwę i dodać pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Podsmażyć. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, podzielone na różyczki brokuły i brukselkę. Wszystko zalać bulionem, dodać listek laurowy i ziele angielskie, zamieszać i gotować przez 15 minut.
    Śmietanę najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy i dodać do garnka. Zagotować, doprawić do smaku. Podawać z kaszą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Brukselka Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować