Zupa z brukselką i makaronem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa zdecydowanie trafia w nasze kubki smakowe.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g brukselki
    2 l wrzątku
    2 łodygi selera naciowego
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    koperek
    2 łyżki słodkiej śmietany
    drobny makaron
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z brukselką i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z brukselką i makaronem 1. Brukselkę czyścimy, usuwamy brzydkie liście. Większe kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości.
    Seler, marchew, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę. Kilka minut smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu. Zalewamy wrzątkiem, wrzucamy brukselkę, gotujemy do miękkości jarzyn. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany koperek. Zabielamy śmietaną, zahartowaną wywarem.
    Podajemy z drobnym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować