Zupa ogórkowa na bogato z ryżem i mięsem

5 (167 ocen)

  • 40 min

Każdemu przypadnie do gustu!

  • 40 min

Składniki:

  • 1000ml rosołu
    Marchewka
    Pietruszka
    Mały kawałek selera
    1 ziemniak
    1 ząbek czosnku
    1 słoik o pojemności 400ml ogórków kiszonych
    200g mięsa z rosołu lub ulubionej kiełbasy
    100g ryżu
    1 łyżka śmietany
    2 łyżki masła
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa na bogato z ryżem i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa wraz z mięsem pokroić w drobną kostkę, włożyć do rosołu, dodać ryż i gotować do momentu aż ryż z warzywami zmięknie. W między czasie ogórki odsączyć z wody, którą należy zachować, pokroić w kosteczkę i przesmażyć krótko na maśle. Do zupy dodać ogórki wraz z wodą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprowadzić ponowie do wrzenia. Śmietanę zaprawić odrobiną zupy i wlać do garnka. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować