PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/82/c6fdfa22a57965c5faf4dc7e4c2d6d4a1c2155cc.jpeg46083456http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-ogorkowa-z-ryzem-i-koperkiem
200g karkówki
500g ogórków kiszonych
200g suchego ryżu
2 łodygi selera naciowego
2 duże marchewki
1 pietruszka
1 por
1 pęczek koperku
3 liście laurowe
4 kulki ziela angielskiego
sól, pieprz, czosnek granulowany
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa ogórkowa z ryżem i koperkiem
1.
Karkówkę kroimy w plastry, które przekrawamy jeszcze na pół, zalewamy 3 litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut.
2.
Seler naciowy, koper i por drobno siekamy, ogórki, marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do zupy wszystkie warzywa poza ogórkami. Gotujemy kolejne 30 minut, po tym czasie dodajemy ryż, gotujemy kolejne 15 minut.
3.
Na samym końcu dodajemy ogórki wraz z sokiem, który puściły. Gotujemy jeszcze 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze