Zupa marchwiowo-ziemniaczana

4.86 (220 ocen)

  • 60 min

Zapraszam na pyszną zupkę idealną za jesienne dni i nie tylko.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 udko z kurczaka
    - 5 marchewek
    - 5 dużych ziemniaków
    - 1 pietruszka
    - kawałek selera
    - kawałek pora
    - 1 liść laurowy. 3 ziarenka pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego
    - sól i pieprz
    - 1 łyżka posiekanego koperku
    - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.86 (220 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchwiowo-ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, wkładamy umyte udko i zagotowujemy. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu i gotujemy 20-30 minut. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do zupy oprócz ziemniaków. Gotujemy do miękkości warzyw i dodajemy ziemniaki. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki. Smacznego...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować