Zupa jajeczna

4.45 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To danie jest szybkie, łatwe do przygotowania i tanie. Uwielbia je cała moja rodzina. Nawetnajmłodsi przepadają za tą zupą.

Składniki:

  • ● rosół z mięsa lub bulion z kostki rosołowej
    ● 3 jajka
    ● 5-6 łyżek mąki
    ● maggi lub przyprawa uniwersalna
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.45 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zupa jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sparzone jajka wybijamy do kubka i dokładnie roztrzepujemy widelcem. Dodajemy mąkę i mieszamy, aż masa będzie gęsta i gładka.
  • 2. Rosół zagotowujemy. Masę jajeczną powoli wlewamy do gotującego się na małym ogniu rosołu, cały czas roztrzepując widelcem. Zagotowujemy
    i odstawiamy.
  • 3. Doprawiamy maggi lub przyprawą uniwersalną do smaku. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Posypujemy zupę na talerzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować