Zupa jagodowa

5 (169 ocen)

  • 15 min

Zupa bogata w kolor, smak i aromat! lata!

  • 15 min

Składniki:

  • • 1 szklanka jagód
    • 1 litr wody
    • 1/2 szklanki śmietanki 30%
    • 1 cukier waniliowy
    • 2 łyżki cukru
    • szczypta soli
    • makaron tagliatelle - wstążki
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jagodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa jagodowa 1. • Jagody zagotować, dodać cukier i cukier waniliowy.
    • Wlać śmietankę i zmiksować zupę.
    • Podawać z makaronem, u mnie szerokie wstążki.

Porady

Zamiast makaronu można podać groszek ptysiowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować