Zupa fasolowa z parówkowymi kwiatkami

5 (151 ocen)

  • 45 min

Lubie umilać rodzinie czas podczas posiłku takimi oto dodatkami.

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kg fasoli jaś

    1,5 bulionu drobiowgo może być z kostki

    5 dużych ziemniaków pokrojonych w kostke tak by był jeden głęboki talerz

    1 marchewka i pietruszka starta na tarce o dużych oczkach

    1 parówka drobno pokrojona w kosteczkę

    2 parówki na kwiatki

    4 czarne oliwki

    1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej

    papryka mielona do smaku

    pieprz czarny świeżo mielony do smaku.

    1 liść selera

    1 biała cebula

    50 g margaryny
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa z parówkowymi kwiatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parówkowe kwiatki 1. Fasole moczymy przez noc w wodzie .

    Na drugi dzień gotujemy ją w tej samej wodzie z dodatkiem bulionu.

    Gdy będzie półmiękka dodajemy startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki.

    Cebule kroimy drobno i podsmażamy na margarynie.

    Wlewamy do zupy.

    Gotujemy około 5 minut.

    Dodajemy pokrojoną parówkę i parówki przygotowane na kwiatki.

    Gdy rozwiną "płatki" wyciągamy je łyżką cedzakową .
    W środek wbijamy czarne oliwki nabite na wykałaczkę .

    Doprawiamy zupe pieprzem, papryką i przyprawa uniwersalną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować