Zupa fasolowa

4.5 (170 ocen)

Pożywna i rozgrzewająca zupka fasolowa z dodatkiem wędzonego boczku i majeranku.

Składniki:

  • 2,5 l bulionu
    400 g białej drobnej fasoli
    300 g chudego wędzonego boczku
    6-7 ziemniaków
    2 marchewki
    2 cebule
    sól morska
    3 ziarenka ziela angielskiego
    3 listki laurowe
    2 łyżki majeranku
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie. Bulion zagotować. Boczek pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i pokroić w półplastry. Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewki obrać i pokroić w drobną kostkę. Gdy bulion się zagotuje dodać fasolę, boczek, cebulę i przyprawy (ze solą uważać bo boczek jest słonawy). Wszystko gotować aż groch bedzie prawie miękki wtedy dodać ziemniaki i marchewkę. Gotować aż warzywa będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Majeranek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować