Zupa fasolowa

  • wyświetlono: 818 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Na chłodniejsze dni będzie idealna.

aniak

Składniki

- 2 litry bulionu
- pół opakowania fasoli Jaś
- 3 marchewki
- 1 pietruszka korzeń
- 6 dużych ziemniaków
- 1 laska kiełbasy
- 100 g boczku wędzonego
- 1 liść laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 5 ziarenek pieprzu czarnego
- majeranek
- pieprz i ewentualnie sól

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa fasolowa

  • 1. Fasolę Jaś moczymy w wodzie całą noc. Na drugi dzień gotujemy w bulionie.
    Następnie obieramy marchewkę, pietruszkę korzeń i kroimy w plasterki. Ziemniaki również obieramy i kroimy w kostkę. Gdy fasola będzie na wpół miękka dodajemy warzywa do garnka.
    Kiełbasę kroimy w kostkę i również dodajemy do garnka.
    Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju aby się przyrumienił. Dodajemy do zupy. Jak warzywa i fasola będą miękkie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniafasolazupa fasolowana jesienne dni

Komentarze

Podobne przepisy

zupa fasolowa

Dodane przez: joanna1974

zupa fasolowa

zimą uwielbiam zupy treściwe i...

zupa

Dodane przez: ladygoga

Zupa fasolowa

Pyszna, treściwa i prosta zupka.

Zupa fasolowa

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa fasolowa

Uwielbiamy zupy polskie, tradycyjne,które...

Zupa fasolowa z makaronem

Dodane przez: Goszka

Zupa fasolowa z makaronem

Taką zupę gotuje moja mama,. Zupa...

Zupa fasolowa

Dodane przez: Kasia_S

Zupa fasolowa

bardzo gęsta, smaczna, pożywna...

Zupa fasolowa z papryką

Dodane przez: kasik1p3

Zupa fasolowa z papryką

Fasolowa w trochę innym wydaniu.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE