Zrazy paprykowe z mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wspaniała i smaczna propozycja na pyszny obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • 5 plastrów mięsa (schab lub szynka)
    musztarda
    cebula
    pół papryki czerwonej
    1 mozzarella w całości lub mini kulki
    50g wędliny w całości
    przyprawy sól i pieprz

    dodatkowo wykałaczki do spinania mięsa
    olej lub smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zrazy paprykowe z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Mięso kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy i smarujemy musztardą.
  • zwijanie zrazów 2. Na posmarowane zrazy kładziemy kawałek kiełbasy, pasek papryki, mozzarellę i cebulę.
  • Zrazy 3. Zwijamy zrazy i spinamy boki wykałaczkami aby mięsko nie nie rozpadło podczas smażenia. Obsypujemy mąką.
  • Zrazy 4. Na patelni rozgrzej tłuszcz i połóż zrazy. Obsmaż przez kilka minut na rumiany kolor.
  • Zrazy 5. Po obsmażeniu zrazów dolej ciepłej wody wymieszanej z musztardą tyle aby zrazy w połowie były zakryte. Pogotuj tak do odparowania wody aż wytworzy się sos. Po wyjęciu mięsa sos można zaciągnąć zimną woda z dodatkiem mąki pszennej.

Porady

do roladki można dodać inne ulubione składniki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować