Roladki paprykowe z mięsem, pieczarkami i mozzarellą

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

To danie jest naprawdę godne polecenia, także polecam wypróbowania. Roladki są wypełnione mięsem mielonym z dodatkiem pieczarek i cebulki. W centrum samej roladki jest rozpływający się ser. Natomiast wierzch obsypany papryką. Pycha ! Fajna propozycja na syty obiadek.

Składniki:

  • schab bez kości 6 plastrów (ok. 1,5 cm )
    papryka słodka mielona 1-2 łyżki do obsypania
    sól i pieprz do oprószenia
    olej do smażenia
    woda 1/4 szkl.
    Farsz:
    filety drobiowe 3 szt.
    cebula 1 szt.
    papryka słodka mielona 1 łyżka
    kucharek lub vegeta 1 łyżka
    pieprz 1/.3 łyżeczki
    pieczarki 2 duże szt.
    mozzarella w zalewie 1 kulka/ szt.
    olej 2 łyżki
    sól 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki paprykowe z mięsem, pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety schabowe tyle, że cieniej.
    Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki obrać i posiekać.
    W rondelku rozgrzać olej. Dodać szczyptę soli i wrzucić cebulę z pieczarkami.
    Mięso mielone doprawić kucharkiem /vegetą, pieprzem i papryką. Dodać podduszoną cebulę z pieczarkami. Wymieszać.
  • 2. Na rozbity schab nakładamy 2 łyżki farszu ( na środku ). Do środka farszu wciskamy cienki plasterek sera mozzarella. Zwijamy roladki.
  • 3. Gotowe roladki oprószamy solą, pieprzem i papryką. Następnie układamy na rozgrzanym oleju na patelni, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 15 min. Po tym czasie wlewamy 1/4 szkl. wody i dalej dusimy jeszcze ok. 20 min., do czasu aż woda całkowicie wyparuje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować