Żółte śliwki w syropie

4.98 (151 ocen)

  • 30 min

Są to śliwki, które się nie pestkują, a w syropie smakują wyśmienicie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg żółtych śliwek
    0,5 kg cukru
    1 l wody
Wystaw ocenę:

4.98 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Żółte śliwki w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki myjemy i układamy wyparzonych słoikach. Z wody i cukru gotujemy syrop. Gorącym zalewamy śliwki. Zamykamy szczelnie słoiki i pasteryzujemy ok. 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować