ŚLIWKI W SYROPIE

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane śliwki można użyć do ciast, deserów oraz dań głównych.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Śliwki węgierki

    Syrop:
    Na 1 litr wody 1/2 kg cukru
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Śliwki w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki umyć, wypestkować i osuszyć. Ułożyć dosyć ciasno we wcześniej przygotowanych słoikach . Wierzchnią warstwę śliwek zabezpieczyć aby nie podchodziły do wierzchu.
  • 2. Wodę z cukrem zagotować i syropem zalewać śliwki. Szczelnie zamknąć każdy słoik po czym pasteryzowac przez ok. 10-15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować