Na samą myśl odechciewało mi się gotować . No ale jeżeli nie spróbujesz nie dowiesz się ....Plan na dziś kupić żołądki drobiowe i zrobić z nich coś pysznego , coś z głowy ..Wyszło super - smacznie , dietetycznie , wypróbujcie.
Żołądki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołądki myjemy zalewamy wodą . Dajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 20 min.
Po tym czasie odcedzamy żołądki. Jak troszkę ostygną kroimy je na paseczki. Na patelni na masełku z odrobiną oleju podsmażamy żołądki. Dodajemy posiekaną cebulę.
2. Mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy - mieszamy. Warzywa obieramy . Dodajemy pokrojone w paseczki warzywa. Zalewamy wywarem z gotowania żołądków.
3.Dusimy aż warzywa zmiękną. Jeżeli trzeba dolewamy przegotowanej wody. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę 30 % i zagotowujemy .
Komentarze