Żołądki z warzywami

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Na samą myśl odechciewało mi się gotować . No ale jeżeli nie spróbujesz nie dowiesz się ....Plan na dziś kupić żołądki drobiowe i zrobić z nich coś pysznego , coś z głowy ..Wyszło super - smacznie , dietetycznie , wypróbujcie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg żołądków drobiowych

    sól morska

    pieprz

    2 marchewki

    1 pietruszka

    kawałek selera

    lisć laurowy

    ziele angielskie

    2 łyżki przecieru pomidorowego

    por 1 szt

    masło 1 łyżeczka

    olej 1 łyżeczka

    śmietana 30 % ok 3 łyżki

    cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki myjemy zalewamy wodą . Dajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 20 min.

    Po tym czasie odcedzamy żołądki. Jak troszkę ostygną kroimy je na paseczki. Na patelni na masełku z odrobiną oleju podsmażamy żołądki. Dodajemy posiekaną cebulę.
  • 2. Mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy - mieszamy. Warzywa obieramy . Dodajemy pokrojone w paseczki warzywa. Zalewamy wywarem z gotowania żołądków.
  • 3. Dusimy aż warzywa zmiękną. Jeżeli trzeba dolewamy przegotowanej wody. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę 30 % i zagotowujemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować