Drobiowe żołądki z warzywami

4.5 (194 ocen)

  • 35 min

Smaczne i sycące danie

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kg drobiowych żołądków
    0,5 kg marchewki
    1 średnia żółta cukinia
    1 średnia zielona cukinia
    2 średnie cebule
    0,5 szklanki śmietany
    płaska łyżka mąki
    ziele angielskie
    pieprz cały
    liść laurowy
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe żołądki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić, opłukać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego, pieprzu i liścia laurowego. Ugotowane wyjąć z wywaru, ostudzić i pokroić w paski.
  • 2. Oczyszczoną marchewkę pokroić w plastry i ugotować na wywarze. Wyjąć.
  • 3. W tym samym wywarze ugotować pokrojone w kostkę cukinie.
  • 4. Cebulę obrać, pokroić w talarki i zeszklić na patelni.
  • 5. Do wywaru z cukinią dodać ugotowaną marchew, żołądki i cebulę. Śmietanę wymieszać z mąką. Zaprawić wywar i doprawić do smaku przyprawa uniwersalna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować