Ziemniaczane kotlety na kiszonej kapuście

4.5 (183 ocen)

  • 40 min

Przepis na te kotlety dostałam od mamy.Teraz często goszczą na moim stole.Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

  • 40 min

Składniki:

  • 25 dag.mielonego mięsa wieprzowego
    30dag. ugotowanych ziemniaków
    10dag.bułki tartej
    2 jajka
    25 dag.kapusty kiszonej
    5 łyżek oleju
    5 dag.suszonych grzybów
    sól
    pieprz
    gałka muszkatałowa
    sałata
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaczane kotlety na kiszonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę gotujemy razem z grzybami do miękkości.Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Ugotowane,przestudzone ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa,łączymy z mięsem mielonym,jajkami,przyprawami i wyrabiamy masę.
  • 3. Z masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z dwóch stron.
  • 4. Kotlety układamy na gorącej kapuście z grzybami, dekorujemy sałatą i od razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4 (276 ocen)

Zdobywca nagrody

Karkówka w kiszonej kapuście

To może cię zainteresować