Zawijasy z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka trzeba przekroić na dwa płaty i każdy z nich rozbić na płaskie kotleciki. Ułożyć mięso w miseczce, zalać je maślanką (użyć dosłownie 4-5 łyżek, kurczak ma być nią pokryty, a nie pływać) i obsypać przyprawami. Całość odstawić do lodówki na około 2 godziny.
2.Pokroić na drobno pora, marchewkę oraz bazylię i wymieszać. Wyciągnąć z lodówki zamarynowane mięso. Na każdym kawałku rozsmarować łyżeczkę koncentratu, ułożyć po 2-3 łyżeczki farszu i zwinąć ciasno w roladkę. Można je spiąć wykałaczką, jeśli będą się rozchodzić.
3.Każdą z roladek obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Komentarze