Zasmażanka

4.5 (161 ocen)

Błyskawiczne makaronowe danie. Warzywa i kiełbasa otulone ciągnącym się serem. Doskonały sposób na wykorzystanie resztek wędlin pozostałych w lodówce.

Składniki:

  • 2 kiełbaski lub końcówki wędlin pozostałe w lodówce
    mieszanka warzywna chińska ok 150-200 g
    makaron świderki
    ser żółty
    Przyprawy
    sól pieprz przyprawa do pizzy i zapiekanki
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zasmażanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podsmażyć warzywa na patelni ,
  • 2. Pokroić kiełbase w kostkę dodać do warzyw
  • 3. Dolać wody i doprowadzić do wrzenia
  • 4. Następnie dodać makaron gotować do miękkości dolewając wody w razie potrzeby.
  • 5. Przyprawić i dodać starkowany ser , poczekać aż się rozpuści
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.19 (412 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Makaron penne z kurczakiem i szpinakiem

To może cię zainteresować