zapiekanka "Po grillu"

4.5 (144 ocen)

  • 40 min

Nasza rodzina od czasu do czasu urządza sobie grilla. Nigdy nie jesteśmy w stanie uszykować takiej ilości jedzenia żeby nic nie zostało. Wpadłam wtedy na pomysł jak wykorzystać to ponownie. Pokrojone w kostkę pozostałe mięso zamrażałam i używałam go do pizzy lub zapiekanki.

  • 40 min

Składniki:

  • Opakowanie makaronu lub ziemniaki ugotowane ziemniaki
    mięso pozostałe z grilla
    duża cebulka
    opakowanie mrożonej włoszczyzny
    dwa jajka lub sos beszamelowy
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka "po grillu" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeśli wybieramy opcję z makaronem to gotujemy go w osolonej wodzie, jeśli jednak ziemniaki to kroimy w plastry. Podsmażamy cebulkę i podgotowujemy w osolonej wodzie warzywa. Można je także udusić na parze. W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki lub makaron i posypujemy je przyprawą do potraw włoskich. Następnie układamy cebulkę, mięso pokrojone, podgotowane warzywa. Ja jestem zwolennikiem polewania potrawy dwoma roztrzepanymi jajkami ale można także zrobić to sosem beszamelowym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 i zapiekać 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować