Niebiańskie cudo

4.5 (154 ocen)

  • 60 min

Dostałam ten przepis od mojej cioci i jest tak pyszny że muszę się nim podzielić.

  • 60 min

Składniki:

  • Masa I
    -600 ml śmietany kremówki
    -0,5 szkl. cukru pudru
    -1 opakowanie cukru waniliowego
    -3 opakowania śmietan fiksu
    Masa II
    - 2 kremy waniliowe
    - 1 paczuszkę kawy capucinno
    - 1 kostka margaryny kasi
    - 3/4 kieliszka spiritusu
    Biszkopot
    - 6 jaj
    - 1 szkl. cukru
    -3 łyżki mąki ziemniaczanej
    -3 łyżki mąki tortowej
    - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Niebiańskie cudo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczemy biszkopt : ubijamy białka, następnie dodajemy pomału cukier, żółtka i mąkę. Na koniec ocet. do przygotowanej blachy wlewamy ciasto i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
    Przygotowujemy masę pierwszą: ubijamy śmietanę z śmietan fixami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
    Przygotowujemy masę II: 1,5 szkl wody z kremami miksujemy około 3 minuty. Dodajemy stopniowo tłuszcz i ubijamy około 1 minuty aż masy się połączą. Następnie dodajemy kawę capucinno przygotowaną według przepisu na opakowaniu.Jeśli ktoś lubi dodajemy na koniec do masy spirytus ja nie dodaję ze względu na dzieci.
    Na upieczony i wystudzony biszkopt dajemy masę II i przykrywamy masą I . Wierzch ciasta można posypać startą czekoladą.

Porady

Jeśli ktoś posiada przepis masy karpatkowej to zamiast masy kupnej można przygotować własną masę i będzie zdecydowanie zdrowiej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować