Niebiańskie cudo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczemy biszkopt : ubijamy białka, następnie dodajemy pomału cukier, żółtka i mąkę. Na koniec ocet. do przygotowanej blachy wlewamy ciasto i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Przygotowujemy masę pierwszą: ubijamy śmietanę z śmietan fixami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Przygotowujemy masę II: 1,5 szkl wody z kremami miksujemy około 3 minuty. Dodajemy stopniowo tłuszcz i ubijamy około 1 minuty aż masy się połączą. Następnie dodajemy kawę capucinno przygotowaną według przepisu na opakowaniu.Jeśli ktoś lubi dodajemy na koniec do masy spirytus ja nie dodaję ze względu na dzieci.
Na upieczony i wystudzony biszkopt dajemy masę II i przykrywamy masą I . Wierzch ciasta można posypać startą czekoladą.
Porady
Jeśli ktoś posiada przepis masy karpatkowej to zamiast masy kupnej można przygotować własną masę i będzie zdecydowanie zdrowiej.
Komentarze