Zapiekanka pieczarkowa

5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przygotowuję ją wtedy, gdy nie mam pomysłu na obiad. Rodzinka się nią zajada.

Składniki:

  • ● 20 dag makaronu świder ki
    ● 2 op. sosu pieczarkowego
    ● 15 dag pieczarek
    ● 25 dag mięsa mielonego
    ● marchewka
    ● cebula
    ● 20 dag żółtego sera
    ● 3 łyżki oleju
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy. Mięso
    podsmażamy na oleju. Dodajemy
    pokrojone pieczarki,
    cebulę i startą marchewkę.
    Dusimy. Dodajemy sosy
    przygotowane według przepisu
    na opakowaniu. Mieszamy
    i dusimy ok. 10 minut.
    Posypujemy natką.
  • 2. Do natłuszczonego naczynia
    żaroodpornego wkładamy
    makaron i mięso z warzywami.
    Mieszamy, posypujemy
    startym żółtym serem. Zapiekamy
    20-30 minut w piekarniku
    rozgrzanym do 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować