Zapiekane Cannelloni z pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Czytając włoskie książki natknęłam się na to danie: unowocześniłam je troszkę i dziś gra 1 skrzypce w moim menu

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - makaron canneloni opakowanie: 1 opakowanie
    - mięso wieprzowo-wołowe: 50 dekagramów
    - marchewki średniej wielkości: 3 sztuki
    - pietruszka korzen: 2 sztuki
    - pomidory: 4 sztuki
    - groszek w puszce: 1 opakowanie
    - koncentrat pomidorowy: 3 łyżki
    - oregano, estragon, pieprz cayenne: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane cannelloni z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane cannelloni z pomidorami 1. Mięso smażymy rozdrabniając łyżką na oliwie, jeśli jest delikatne rumiane dodajemy do niego startą na tarce marchewkę oraz pietruszkę. Smażymy podlewając odrobiną wody.
  • Zapiekane cannelloni z pomidorami 2. Do całości dodajemy pomidory pokrojone w kosteczkę, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz groszek odsączony z zalewy. Smażymy aż powstanie jednolita masa, na końcu doprawiamy całość przyprawami (jak w przepisie)
  • Zapiekane cannelloni z pomidorami 3. Rury makaronu faszerujemy powstałym farszem. W garnku gotujemy wodę z bulionem dodajemy koncentrat, podgrzewamy.
  • 4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy warstwami cannelloni, całość zalewamy powstałym wywarem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy aż makaron będzie delikatny ale spójny, podajemy z sałatą rzymska, kieliszkiem wina. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować