Zapiekane cannelloni z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso smażymy rozdrabniając łyżką na oliwie, jeśli jest delikatne rumiane dodajemy do niego startą na tarce marchewkę oraz pietruszkę. Smażymy podlewając odrobiną wody.
2.Do całości dodajemy pomidory pokrojone w kosteczkę, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz groszek odsączony z zalewy. Smażymy aż powstanie jednolita masa, na końcu doprawiamy całość przyprawami (jak w przepisie)
3.Rury makaronu faszerujemy powstałym farszem. W garnku gotujemy wodę z bulionem dodajemy koncentrat, podgrzewamy.
4.Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, wykładamy warstwami cannelloni, całość zalewamy powstałym wywarem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy aż makaron będzie delikatny ale spójny, podajemy z sałatą rzymska, kieliszkiem wina. Smacznego!
Komentarze