Zajączki wielkanocne z jajka

4.5 (188 ocen)

  • 40 min

Nie od dzisiaj wiadomo, że najpierw jemy oczami.Na takie jajko skusi się nie tylko dziecko ale i osoba dorosła.

  • 40 min

Składniki:

  • jajka 6 szt
    szczypiorek
    ziele angielskie 10 kuleczek małych
    groch połówki 5 szt na nosek
    listki sałaty i bazylii do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zajączki wielkanocne z jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać z skorupki.
  • 2. Z białka wyciąć uszka.Małym nożykiem naciąć jajko na górze i umieścić tam uszka.
  • 3. Oczka zrobić z ziela angielskiego,nosek z połówki grochu i wąsiki z małych kawałków szczypiorku.Talerz udekorować listkami sałaty , bazylii i rozłożyć zajączki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować