Kruche zajączki wielkanocne

4.49 (195 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne i proste ciasteczka. W sam raz na Wielkanoc.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 250 g mąki
    200 g masła
    100 g cukru pudru
    2 żółtka
    50 g zmielonych płatków migdałowych
    1 łyżka cukru waniliowego
    ok. 8 kropli olejku migdałowego
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Desery Ciastka

Kruche zajączki wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki migdałowe zmielić. Mąkę, masło, cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, płatki posiekać nożem. Dodać olejek migdałowy. Zagnieść ciasto. Uformować kulę. Ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce 30 min. Następnie rozwałkować ciasto i wyciąć ciasteczka foremką. Piec 15 min. w temp. 200°C.
    Ciasteczka można ozdobić czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować