Z masą serową

5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uczę się w technikum i bardzo lubię piec ciasta.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 8 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1 szkl. mąki tortowej
    ● łyżeczka pr. do piecz.
    Masa serowa:
    ● 1/2 kg twarogu
    ● szkl. cukru
    ● kostka margaryny
    ● op. cukru waniliowego
    ● galaretki: 2 pomarańczowe, wiśniowa, agrestowa
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Z masą serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy. Mieszając,
    dodajemy cukier, żółtka i mąkę
    z proszkiem. Pieczemy ok.
    30 minut (blacha 37x23 cm)
    w temp. 180 °C.
  • 2. Margarynę ucieramy z cukrem.
    Twaróg mielimy i mieszamy
    z margaryną. Wsypujemy
    cukier waniliowy. Dzielimy
    na pół. Galaretki rozrabiamy
    osobno. Odstawiamy, by nieco
    stężały. Agrestową i wiśniową
    mieszamy osobno z masami.
  • 3. Przekładamy: biszkopt, masa
    wiśniowa (przed nakładaniem
    kolejnej warstwy czekamy,
    aż poprzednia stężeje),
    galaretka pomarańczowa, masa
    agrestowa i galaretka pomarańczowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować