Z kapusty włoskiej

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem zawsze radosna i tryskam optymizmem. Cenię towarzystwo bliskich mi osób i lubię dla nich gotować. Moją pasją są zwierzęta, zwłaszcza koty.

Składniki:

  • ● średnia główka kapusty włoskiej
    ● 2 jajka
    ● duża cebula
    ● 1/2 szkl. mąki krupczatki
    ● olej do smażenia
    ● sól
    ● pieprz
    ● bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Z kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z kapusty włoskiej 1. Kapustę myjemy, kroimy na
    ćwiartki, odkrawamy głąb i grube
    nerwy. Gotujemy w osolonej
    wodzie do miękkości. Wyjmujemy,
    osączamy, studzimy i odciskamy
    z wody.
  • Z kapusty włoskiej 2. Cebulę obieramy i razem
    z kapustą drobno kroimy.
  • Z kapusty włoskiej 3. Do kapusty z cebulą dodajemy
    jajka i mąkę, doprawiamy
    solą i pieprzem. Wyrabiamy
  • Z kapusty włoskiej 4. Z masy formujemy kotlety,
    obtaczamy w bułce tartej i smażymy
    z obu stron na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować