Wytrawne muffinki z szynką i serem

4.5 (185 ocen)

  • 15 min

Muffinki na słono można podać na obiad jako dodatek do bulionu lub barszczu. Szybkie w przygotowaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 175g mąki pszennej
    65g masła
    1 jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100g szynki
    60g sera żółtego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    szczypta soli
    pieprz
    125ml mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Wytrawne muffinki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, paprykę, pieprz, proszek do pieczenia, szynkę i ser. Wymieszać.
  • 2. Masło rozpuścić i wystudzić.
  • 3. Jajko roztrzepać, dodać mleko i masło, wymieszać.
  • 4. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać rózgą.
  • 5. Piec w temperaturze 210 stopni przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować