Muffinki z serem i szynką

4.39 (176 ocen)

  • 35 min

Muffinki na słono to świetna przekąska w ciągu dnia.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki na 12 szt.:
    120 g sera żółtego, startego na tarce o dużych oczkach
    100 g szynki, pokrojonej w kostkę
    1,5 szkl. mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki masła, roztopionego
    1/2 szkl. mleka
    2 jajka
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

4.39 (176 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Przekąski

Muffinki z serem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i zioła. Roztrzepać jajka, połączyć z mlekiem oraz masłem. Mokre składniki dodać do suchych i dość niedbale wymieszać. Do ciasta dodać starty żółty ser i pokrojoną szynkę, wszystko ponownie wymieszać. W formę do muffinek włożyć papilotki, napełniać ciastem do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować