Wuzetka gotowana z biszkoptami

5 (170 ocen)

Ciasto bardzo pyszne, idealne połączenia ciasta, masy i biszkoptów.

Składniki:

  • Ciasto:
    25 dkg margaryny
    30 dkg cukru pudru
    1 łyżka kakao
    4 łyżki wody
    4 jajka
    25 dkg mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa czekoladowa:
    1/2 szklanki wody
    1 szklanka cukru
    1 łyżka kakao
    25 dkg margaryny

    1 duża paczka biszkoptów
    polewa do polania biszkoptów
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Wuzetka gotowana z biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wuzetka gotowana z biszkoptami 1. Ciasto: margarynę, cukier, kakao i wodę zagotowujemy, jak tylko zakipi zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Jak przestygnie to wtedy dodajemy rozbite jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy i wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.
  • Wuzetka gotowana z biszkoptami 2. Masa : wodę zagotowujemy z cukrem, dodajemy kakao, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i dodajemy wystudzoną masę.

    Placek czekoladowy smarujemy masą.
  • Wuzetka gotowana z biszkoptami 3. Na masie układamy biszkopty.
  • Wuzetka gotowana z biszkoptami 4. Po biszkoptach polewamy delikatnie polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować