Wuzetka - łatwy przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i budyniem i chwilę mieszać. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1700 ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka. Przestudzony biszkopt przeciąć na połowę i posmarować dżemem.
Bita śmietana:
Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Do ubitej kremówki dodać schłodzoną żelatynę i mieszać na wolniejszych obrotach. Prawie całą kremówkę wyłożyć na biszkopt. Przykryć drugim ciastem. Resztę kremówki pozostawić do dekoracji.
Polewa:
Czekoladę, wodę i mleko podgrzać w rondelku, dodać margarynę i rozpuścić. Schłodzoną polewę wylać na biszkopt. Gotowe ciasto włożyć do lodówki.
Przed podaniem, kawałki ciastka udekorować bitą śmietaną.
Komentarze