Wiśniowiec z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: Ubijamy białka, dodajemy cukier, następnie żółtka, na końcu dodajemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Blaszkę posypujemy wiórkami kokosowymi. Wylewamy ciasto na blaszkę. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu kroimy na 2 placki, nasączamy herbatą.
2.KREM:
rozpuszczamy galaretkę w 1 szkl. wody, zostawiamy do stężenia. Ubijamy śmietanę, dodajemy jogurt, następnie tężejącą galaretkę.
3.Biszkopt smarujemy cienko dżemem, 1/2 kremu wykładamy na dżem , przykrywamy 2 częścią biszkoptu, część pozostałego kremu smarujemy biszkopt układamy herbatniki, przykrywamy resztą kremu. Polewamy polewą czekoladową.
Komentarze