1.1. Jajka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier, olej, mąki przesiane z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec ok 20 minut w temperaturze 180C. Wystudzić.
2. Blachę ponownie wyłożyć papierem do pieczenia, na dno położyć biszkopt, porządnie nasączyć.
3. Sernik błyskawiczny przygotować według instrukcji na opakowaniu, wyłożyć na nasączony biszkopt, schłodzić.
4. Wiśnie wydrylować zasypać cukrem, odstawić na 20 minut, aby puściły sok, zagotować i pogotować kilka minut ok 5. Zdjąć z ognia dodać galaretki wiśniowe i dobrze wymieszać do rozpuszczenia, wystudzić jak mus wiśniowy zacznie tężeć wyłożyć na sernik .
5. Całość porządnie schłodzić najlepiej przez noc w lodówce.
Komentarze